Név: E-mail: Feliratkozás
 
 
Drótszamarak
Drupal
USZT

Újítások a Farmit weboldalain

2011. október 19.
A héten  újabb frissítések történtek a www.farmit.net, www.farmit.hu és www.farmit.ru oldalakon.

Mindhárom farmit weboldal Közösségi Média megosztásokkal gazdagodott. A szokásos Facebook, Google Plus és Twitter ikonokon kívül a magyar weboldal az IWIW, az orosz oldal pedig a főként Oroszországban közkedvelt Vkontakte közösségi oldal megosztó funkcióival bővült.A közösségi oldalak integrációján mellett mindhárom oldal fórumát kibővítettük egy személyes fórum profil kép megjelenítésével, illetve a fórumok nézetét ezentúl a felhasználó maga változtathatja. Ezen felül a szégyenlősebb felhasználók most már saját maguknak beállíthatott Fórumnévvel szerepelhetnek a Témák és Hozzászólások rengetegében.

A közösségi média támogatásán túl a mezőgazdasági és az üzleti életben érintett felhasználók új piaci információkat tekinthetnek meg az oldalon. A tavaly elkészült Chicagói Értéktőzsdei információkat megjelenítő oldalakon felül immáron a Londoni Értéktőzsdei adatok is rendelkezésre állnak. Az egyes tematikus főoldalakon a megfelelő piaci információs oldalra mutató, naprakészen frissülő grafikonokkal csalogatják a felhasználót az információs oldalra. Az adatokat Drupal fejlesztőink egy, az ügyfél által megvásárolt adatfolyamból összeválogatva, csoportosítva és grafikonokkal megjelenítve állítják elő a külön erre a célra fejlesztett modulcsoport segítségével.Hamarosan a jelenlegi piaci információs szolgáltatás is újabb látványos és hasznos elemekkel bővül, addig is vetjük a kódot és aratjuk a sikert.

Farmit - kutatás

2008. december 13.
2008 novemberében felkérést kaptunk a Farmit Magyarország Kft.-től, hogy készítsük el és adjunk ajánlatot az általuk üzemeltetett tematikus agrárinformációs honlap 2009. évi marketing tervére. A tervezetünk sikeréért akkor vállalunk teljes garanciát, ha előzetesen rendelkezésünkre áll egy közvélemény kutatás, marketing kutatás eredménye. Ez eddig nem volt még indokolt mivel az oldal 2008 augusztusában indult. Javasoltuk a megbízónak, hogy január végén, február elején érdemes megcsinálni egy átfogó kutatást, még a mezőgazdasági szezonmunkák beindulása előtt.

A kutatás rövid leírása

Feladatunk az oldal regisztrált felhasználóinak lekérdezése volt.
A kutatás fő célja: megismerni a felhasználókat
  • felhasználók demográfiai összetétele
  • felhasználók igényeinek megismerése, milyen egyéb, eddig nem ismert igények merülnek fel a honlappal kapcsolatban, miről olvasnának szívesen, mely terület az, amelyről informálódnának a honlapon keresztül.

Módszertan

A megbízóval közösen kijelöltük a vizsgálat tárgyát és meghatároztuk a célját.
A vizsgálandó fogyasztók körének meghatározása: farmit .hu regisztrált felhasználói.
Meghatároztuk a mintavétel módját és a minta szükséges nagyságát.
A Factory Survey System online kérdőív rendszerrel a teljes regisztrált felhasználói kör számára kiküldésre kerül a kérdőív. Több mint 40%-os értékelhető válasz érkezett.

Megbízónkkal történő egyeztetést követően elkészítjük az alkalmazandó kérdőívet

Tesztcsoporttal próbatesztelést végzünk: – A cégen belül, illetve az ügyféllel közösen teszt kérdőívekkel ellenőrizzük a szoftvert.
A tesztelés során fölmerült hibákat kijavítjuk, a tapasztalatokat beépítjük a végleges kérdőívbe.
Lebonyolítjuk a megkérdezéseket.

Feldolgozzuk a beérkezett adatokat –
Interneten beérkező adatok összegyűjtése, rögzítése
A program a válaszok alapján elkészíti at összehasonlító táblázatokat.
A szabad szavas kérdéseknél a program által készített excellek segítségével dolgozzuk föl külön a kérdőíveket.

Elkészítjük a tanulmányt, illetve a javaslattételi dokumentumot, melyben a megrendelő által megfogalmazott kérdésekre válaszolunk vagy teszünk megoldási javaslatokat.

Elkészítjük a prezentációt és előkészítjük az értékelő megbeszélést. – Fontos, hogy mindez átfogó, lényegretörő, objektív bemutató legyen a begyűjtött adatok alapján.


 

 
Irina Tilev
Marketing Manager, Networks Russia & CIS

Sony Pictures Europe House
"Overall my compliments, the brochure is looking amazing!!!

(Comment for Beatrix Bolla after completing AXN Baltic brochure)
"