Név: E-mail: Feliratkozás
 
 
Drótszamarak
Drupal
USZT

Új Ad Sales weboldal a Sony Pictures-nek: megújított struktúra, frissebb tartalom

2011. december 14.
Tavaly készült el a Sony Pictures Television Networks európai részlege számára az a flash microsite, amely az online területen hirdetőket célozza meg. Az oldal célja az, hogy bemutassa az SPT csatornákat, műsorbeosztását, célközönségét – ezáltal segítve a hirdetők tájékozódását.Az elmúlt egy évben számos változás történt: új csatornák indultak, növekedett a csatornák nézettsége, ezért meg kellett újítani az kezdőlap struktúráját és frissíteni kellett az oldal tartalmát is.

A főoldal megújításában a feladat az volt, hogy olyan új dizájnt alakítsunk ki, amely megőrzi az eredetivel való folyamatosságát, mindemellett dinamikusan bővíthetővé teszi az oldalt, további új csatornák egyszerű felvitelét lehetővé téve.

Három koncepciót dolgoztunk ki az ügyfél számára, amelyből a jelenleg az oldalon látható változatot valósította meg - ez látványos, ugyanakkor áttekinthető módon mutatja be a csatornákat: az főoldal kitölti a teljes oldalszélességet, illetve a csatorna screenek annak függvényében méreteződnek át, hogy mekkora a bönégészőablak mérete. Ezzel a megoldással nemcsak a csatornák bővíthetőségének problémáját sikerült megoldani, hanem a felhasználói élmény egységesítését is: minden felhasználóhoz ugyanazok az információk jutnak el, attól függetlenül, hogy milyen felbontású és minőségű monitoron nézi a weboldalt.


Kaptár játék az AXN oldalain

2010. augusztus 17.
A kvíz microsite a Kaptár c. film negyedik A túlvilág c. részét népszerűsíti. Az oldal az online promóció része, amelyet a Sony Pictures és Columbia Pictures együttműködés részesként készíthettünk el.

A kvízoldalon a játékosok a trailer megtekintése után válaszolhatnak arra a kérdésre, hogyan készülnének fel egy küszöbön álló zombi apokalipszisre. Ötleteiket posztolhatják a Twitterre, illetve Facebookon is megoszthatják az oldalt ismerőseikkel. A szerencsés nyertes Tokioban nézheti meg a Kaptár világpremierjét.

A Kaptár kvíz az ázsiai és latin-amerikai AXN oldalakon jelent meg augusztus 14-én. Aki nyerni szeretne, az augusztus 22-ig küldje el túlélő ötleteit.
SALT kvízjáték

2010. július 21.
Angelina Jolie új filmjét, a Saltot népszerűsíti az új microsite. A kvízoldal az online promóció része, amelyet a Sony Pictures és Columbia Pictures együttműködés részesként készíthettünk el.

A kívzoldalon a játékosok a trailer megnézése után válaszolhatnak arra a kérdésre, hogy miért ők lennének a világ legjobb kettős ügynöke. Ezt kiposztolhatják Twitterre, illetve a Facebookon is megoszthatják az oldalt.

A Salt kvíz több mint 30 oldalon és 13 nyelven érhető el világszerte, a szerencsés nyertes pedig New Yorkba utazhat.


LOST Top5

2010. július 01.
A LOST Top 5 projekt keretén belül új feladatot kapott fejlesztői csapatunk.
Drupal platformon kellett létrehoznunk egy olyan flash alapú felületet, amin az oldal látogatói összeállíthatják a saját TOP 5 listájukat különféle témakörökből választva.
Az előre meghatározott kategóriákba drag-and-drop módszerrel lehet belehúzni a témákat, ezekbe pedig a kedvencnek tartott elemeket. Egy-egy téma eleméhez lehet képet és videót is csatolni, a felhasználók pedig az így létrehozott listájukat megoszthatják barátaikkal a facebook-on vagy akár emailben is. Az alkalmazást regisztráció nélkül is lehet használni.

A projektben kiemelt fontosságot kapott az, hogy a flash based interface és a common platform alapú feladatokat össze kellett dolgoznunk, az így létrehozott új modul pedig kiegészíti a korábban az AXN oldalakba beépített elemeket. A legfontosabb újítás, hogy a fejlécbe DART (adserver) kód integrálására is lehetőség van, ami új hirdetési felületet biztosít.

A Top 5 oldalai a megszokott Drupal alapra épülnek, a megjelenést pedig flash based interface-el dobtuk fel, ami egyszerűbbé teszi a felhasználó navigációját.


A Top 5-ös kampányok felületét az oldalak adminisztrátorai témánként külön személyre szabhatják egyedi háttérképekkel és topic-image-ekkel, illetve megjelölhetik, hogy melyik kampányt szeretnék az AXN oldalak látogatóinak kiemelten ajánlani. Lehetőségük van arra is, hogy időzítetten indítsanak kampányokat, és arra is, hogy egyszerre többel játszhassanak a felhasználók.


A Top 5 kompatibilis a leghasználtabb böngészőkkel (IE 6-7, Firefox 3 és Safar), és világ több pontján felhasználásra kerül Európától Ázsiáig.

Karate Kid kvízoldal

2010. június 11.
A Sony Pictures  és a Columbia Pictures globális együttműködésének részeként pályázati oldalt készítettünk a Jackie Chan főszereplésével bemutatásra kerülő The Karate Kid c. mozifilmhez.

A világszerte több mint 30 SPT weboldalon megjelenő kvízoldalon a jelentkezők száz szóban leírhatják, miért lennének ők a következő karate kölykök. A pályázati oldal kapcsolódik a film hivatalos oldalához is, ahol az általános információkon túl karate kid játékokban gyakorolhatja küzdeni tudását a látogató.

A pályázat nyertesei kínai utazást nyernek.

Online kérdőív a német Animax és AXN oldalakon

2010. március 03.
Online kutatással próbálja még jobban megismerni nézőit a német Animax és AXN csatorna.A csatornák honlapján teaser bannerek hívják fel a figyelmet a kérdőívre, melynek kitöltése után a kitöltő jogosulttá válik regisztrálni az értékes Sony nyereményekért. A kérdőív a tv nézési, internetezési, információ szerzési szokásokra keres választ.

A rendszer, a grafika, a bannerek a Factory Creative Studio munkája.SONY Retro karácsonyi eCard microsite

2009. december 01.
Online részlegünk flash alapú karácsonyi e-card küldő microsite-ot készített a SONY Retro csatorna megbízásából. A microsite a 90-es évek népszerű sorozatainak promócióját szolgálja, szoros együttműködésben a német Videoload portállal. A retro sorozatok elemeiből mindenki maga állíthatja össze a karácsonyi üdvözletét, melyet elküldhet barátainak, ismerőseinek. A Videoload-on itt található az e-card helyi oldala.A csodálatos verseny

2009. október 03.
Játékoldalt fejlesztettünk a dél-afrikai Sony Entertainment TV-nek.
Az Amazing Race 14. sorozatához kapcsolódó játékban a résztvevők értékes utazásokat nyerhetnek, ha helyesen válaszolnak a játék oldalán található kérdésre.Elkészült a Dél-afrikai David Letterman oldal

2009. augusztus 14.
Partnerünk a Sony Entertainment Television Dél-Afrika felkérésére elkészítettük a Late Show with David Letterman oldalát. A  minisite-on böngésző információt kaphat a népszerű show aktuális vendégeiről, képeket és videókat láthat az előző adásokból.A Sony Pictures újra Szegeden

2009. június 18.
Eddie Nelson, a Sony Pictures Television International regionális ügyvezetője és Paul Dinsmore, a Sony Pictures televíziós üzletágának digitális média igazgatója után a Sony európai, közép-keleti és afrikai ügyvezető alelnöke, Mr. Ross Hair látogatott meg minket.
Az SPTI részéről ez az eddigi legmagasabb szintű látogatás a Factorynál, ami azt jelenti, hogy az SPTI nem csak elégedett eddigi munkáinkkal, hanem  magasabb szinten kívánja folytatni az együttműködést.

(Balról jobbra: Molnár Csaba, Damien Naughton, Ross Hair, Fábián Zsolt)
Ross Hair úr betekintést nyert a Factory napi munkamenetébe, és átfogó tájékoztatást kapott eddigi fejlesztéseinkről, projektjeinkről.


 

 
Mara Jacobberger
Director, Networks Marketing

SPTI Networks
"The quality of work was and is fantastic. [...] We here at SPT London love working with all of you. "