Név: E-mail: Feliratkozás
 
 
Drótszamarak
Drupal
USZT

Legjobb Női Munkahely 2010-díjas a Factory

2011. szeptember 29.
A szegedi székhelyű Factory Creative Studio Kft. nyerte el a Legjobb női munkahely 2010 címet a 20-250 munkavállalót foglalkoztatók kategóriájában. A II. díjat a Cisco Systems Magyarország Kft., a III. díjat a Kürt Információbiztonsági és Adatmentő Zrt.  kapta ebben a kategóriában.A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség negyedik alkalommal írta ki a  Legjobb Női Munkahely pályázatot azzal a céllal, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek. A díjazott vállalkozásokban a munkavállalóik érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a magánélet-család összeegyeztetését.

A bíráló bizottság elnöke Modláné Görgényi Ildikó, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet főigazgató-helyettese, tagjai: Hajós Katalin, a  Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség  elnökségi tagja, Farkasné Dr. Molnár Valéria, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának tanácsadója valamint Sebestyén Zsuzsa,  a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakértője.

A bírálati szempontok között szerepelt a munka és a magánélet-család összeegyeztethetősége, a tisztességes munkafeltételek; a karrierlehetőség, előremenetel biztosítása; az egészség és a jó közérzet megőrzésének lehetősége, a készségek fejlesztésének lehetősége; a személyes interjúkon szerzett információk.

A 2000-ben alapított Factory Creative Studio Kft. a legnagyobb vidéki médiakommunikációs ügynökség és büszke arra, hogy Szegeden kiváló munkakörülmények között, érdekes és kihívást jelentő munkát biztosít munkatársainak. A három legjelentősebb munkaköri csoport: grafikusok, fejlesztők és ügyfélkapcsolati munkatársak. A 9 fős felsővezetői csapatban 5 nő dolgozik, közülük négy gyermeket nevelő anya. A Factory tulajdonosai és vezetősége szem előtt tartja, hogy a gyermekes szülők megtalálják az egyensúlyt a karrier és a család között, és a most még független, de hamarosan családot alapító kollégáit se érje hátrány. Mivel a munkavállalók átlagéletkora igen alacsony, a cég vezetése tudatosan készül arra az időszakra, amikor több munkatársa is otthon lesz gyermekével. Jelenleg is kiemelten figyel ezen kolléganők bérezésére, szakmai fejlődési lehetőségeikre.

A Legjobb Női Munkahely díjat csütörtökön délután Budapesten vette át Fábián Zsolt ügyvezető-kreatív igazgató és felesége, Fábiánné Bíró Ildikó cégvezető. 


A Factory munkatársai: 23 nő a Legjobb Női Munkahelyen
 
Lazareva Nadezda
Marketing manager

ООО «Кнорр-Бремзе Системы для Коммерческого Транспорта»/ LLC Knorr-Bremse Systems for Commercial Vehicles, Москва/ Moscow
"„Thank you all for very interesting meeting and wonderful time and for the warm hospitality you gave me at Szeged. I want to thank you for all you have done, and I hope that in future we will achieve mutually beneficial cooperation on many issues.”

(To Zsuzsa Mező Client Services Director, Andrea Széll Account Assistant, Tamas Barta Print Production and Traffic Manager and Eva Eső Nyemcsok Head of Communication and PR, after her first visit to Factory office)
"