Név: E-mail: Feliratkozás
 
 
Drótszamarak
Drupal
USZT

Legjobb Női Munkahely 2010-díjas a Factory

2011. szeptember 29.
A szegedi székhelyű Factory Creative Studio Kft. nyerte el a Legjobb női munkahely 2010 címet a 20-250 munkavállalót foglalkoztatók kategóriájában. A II. díjat a Cisco Systems Magyarország Kft., a III. díjat a Kürt Információbiztonsági és Adatmentő Zrt.  kapta ebben a kategóriában.A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség negyedik alkalommal írta ki a  Legjobb Női Munkahely pályázatot azzal a céllal, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek. A díjazott vállalkozásokban a munkavállalóik érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a magánélet-család összeegyeztetését.

A bíráló bizottság elnöke Modláné Görgényi Ildikó, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet főigazgató-helyettese, tagjai: Hajós Katalin, a  Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség  elnökségi tagja, Farkasné Dr. Molnár Valéria, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának tanácsadója valamint Sebestyén Zsuzsa,  a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakértője.

A bírálati szempontok között szerepelt a munka és a magánélet-család összeegyeztethetősége, a tisztességes munkafeltételek; a karrierlehetőség, előremenetel biztosítása; az egészség és a jó közérzet megőrzésének lehetősége, a készségek fejlesztésének lehetősége; a személyes interjúkon szerzett információk.

A 2000-ben alapított Factory Creative Studio Kft. a legnagyobb vidéki médiakommunikációs ügynökség és büszke arra, hogy Szegeden kiváló munkakörülmények között, érdekes és kihívást jelentő munkát biztosít munkatársainak. A három legjelentősebb munkaköri csoport: grafikusok, fejlesztők és ügyfélkapcsolati munkatársak. A 9 fős felsővezetői csapatban 5 nő dolgozik, közülük négy gyermeket nevelő anya. A Factory tulajdonosai és vezetősége szem előtt tartja, hogy a gyermekes szülők megtalálják az egyensúlyt a karrier és a család között, és a most még független, de hamarosan családot alapító kollégáit se érje hátrány. Mivel a munkavállalók átlagéletkora igen alacsony, a cég vezetése tudatosan készül arra az időszakra, amikor több munkatársa is otthon lesz gyermekével. Jelenleg is kiemelten figyel ezen kolléganők bérezésére, szakmai fejlődési lehetőségeikre.

A Legjobb Női Munkahely díjat csütörtökön délután Budapesten vette át Fábián Zsolt ügyvezető-kreatív igazgató és felesége, Fábiánné Bíró Ildikó cégvezető. 


A Factory munkatársai: 23 nő a Legjobb Női Munkahelyen
 
Paul Dinsmore
ügyvezető

Sony Pictures Television International
"[...] – Térjünk vissza a Factoryhoz: mivel rendelkeznek, amivel mások nem? – Mindenekelőtt a kivételes kreativitás, valamint a legújabb technikákban való jártasság és fejlesztési képességek teszik számunkra érdekessé ezt a céget. Korábban több flash alapú tematikus oldal, sorozatokat népszerűsítő microsite, valamint az ezekhez kapcsolódó online hirdetések kivitelezésére adtunk a szegedi társaságnak megbízást, most pedig sokkal nagyobb terveinket valósítják meg: szeretnénk, ha már nemcsak közép-európai oldalainkat fejlesztenék, hanem Európa más területeire is dolgoznának. Reméljük, még sokáig lehet segítségünkre ez a kivételes tudás – később akár globális munkák alkalmával is. [...] (http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kreativitas_es_tudas_-_a_sony_szegeden___/2087436/)"