Név: E-mail: Feliratkozás
 
 
Drótszamarak
Drupal
USZT

Közép-európai Technology Fast 50 díjas a Factory

2012. október 26.
Budapesten, a Deloitte Magyarország székházában adták át október 25-én, csütörtökön a Közép-európai Technology Fast 50 díjakat. A régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatai közé került a szegedi Factory Creative Studio Kft. is, a rangos elismerést Fábián Zsolt ügyvezető-kreatív igazgató vette át. Érdekesség, hogy a díjazottak több mint fele lengyel cég, emellett csehek, litvánok, románok, szlovákok, szlovének, észtek és szerbek kerültek még a legjobb 50-be. Az 50-es közép-európai listára összesen 8 magyar cég került be, Magyarországon a Factory a 6. helyezést érte el, regionálisan a 44. helyen végzett a rangsorban.


Fábián Zsolt ügyvezető-kreatív igazgató átveszi a díjat

A Technology Fast 50 kategóriába azon vállalatok nevezhettek, amelyek olyan saját technológiával rendelkeznek, amely nagyban hozzájárul a vállalat üzemi árbevételéhez; és amelyek árbevételeik jelentős részét fordítják technológiai kutatás-fejlesztésre. A nevezés előfeltétele volt a legalább évi 50 000 euró működési árbevétel, valamint, hogy a vállalat több mint öt éve működik. A közép-európai programba Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldávia, Montenegró, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia vállalatai jelentkezhetnek. Az eredetileg Fast 50 nevű program – amelyet 1995-ben a Szilikon-völgyben indítottak el – az Egyesült Államok után Európában is Fast 500 programmá nőtte ki magát és a technológiai iparágban a siker egyik elismert mércéje.Az 50-es közép-európai listára összesen 8 magyar cég került be, Magyarországon a Factory a 6. helyezést érte el, regionálisan a 44. helyen végzett a rangsorban. A Factory a helyezés révén felkeltette újabb kockázati tőkecsoport érdeklődését, amellyel hamarosan megkezdődnek az egyeztetések. Tény, hogy a Fast 50 listájára kisebb cégeknek könnyebb bejutni, a Factoryhoz hasonló létszámú vállalatoknak azonban már sokkal nehezebb.

A Factory Creative Studio Kft. Magyarország legnagyobb vidéki integrált kommunikációs ügynöksége. Tevékenységünket több mint egy évtizede tervezőgrafikai, kreatív ügynökségi, reklámipari munkákkal kezdtük. A Factorynál napjainkban a tervezőgrafikai munka mellett jelentős K+F tevékenység, szoftver- és újplatform-fejlesztés folyik. Munkáink meghatározórészét a televíziós ipar számára készítjük, főbb ügyfeleink erről a területről a Sony Pictures Television Networks, a HBO CE, a The Walt Disney Company, valamint a Da Vinci Learning. „On air, online, on paper” megoldásokat egyaránt kínálunk, vagyis a márkakommunikációt egyszerre tudjuk hagyományos, webes és televíziós környezetbe eljuttatni. Forgalmunk több mint fele nemzetközi piacokról származik, az angol munkanyelv természetes.

Megoldásaink és szolgáltatásaink zöme nyílt forráskódú technológiák nagyvállalati környezetbe helyezése, fejlesztése, integrálása. Főbb területek:
– Drupal alapú CMS megoldások,
– Magento alapú e-kereskedelmi rendszerek,
– Alfresco alapú DAM megoldások,
– Multiscreen rendszerek fejlesztése (SmartTV, mobil, tablet, konzol, OTT eszközök),
– Air/Flex alapú B2B megoldások, újplatfrom fejlesztések,
– Tartalomkiszolgáló CDN platformok fejlesztése,
– Transzkódoló megoldások fejlesztése,
– Variable Data Printing rendszerek fejlesztése,
valamint teljeskörű digitális ügynökségi szolgáltatások a dizájntól a szociális hálózatok fejlesztéséig, UXD/IAmunkáktól a kampánytervezésig, televíziós arculattervezéstől a tartalomfejlesztésig.

Büszkék vagyunk a Deloitte Technology Fast 50 díjra, amelyet kollégáink tehetsége, kitartása, szorgalma és az újabb és újabb technológiák iránti múlhatatlan kíváncsisága nélkül nem nyerhettünk volna el.A Deloitte Technology Fast 50 rangsorban való jelenlét a vállalat kiváló üzleti eredményéről és sikeres vezetéséről tesz tanúbizonyságot. A Factory Creative Studio nem titkolt szándéka a regionális terjeszkedés, ehhez egy újabb lökést adhat a most elnyert díj. A Factory az elmúlt esztendőben elnyerte a Legjobb Női Munkahely és a Családbarát Munkahely valamint a Kerékprárosbarát Munkahely díjakat, ügyvezetőnk tevékenységét Golden Brain-díjjal ismerték el. 

Az elmúlt tizenegy év során a Technology Fast 50 győztesei iparági elismerést élvezhettek, és a győztesek indulnak a nagy presztízsű Deloitte EMEA Technology Fast 500 versenyben.
 
Irina Tilev
Marketing Manager, Networks Russia & CIS

Sony Pictures Europe House
"Bea - my compliments - this is a fantastic looking 1st draft, one of the best I've ever seen! I would like to share it with Mara and Tom tomorrow and get back to you with our joint feedback.

(Comment for Beatrix Bolla about the drafts of AXN Baltic brochure design)
"